2011. január 31., hétfő

Kalciumpótlás a gyakorlatban - tippek, tanácsok / Cikkek / Csontjaink egészsége / Kiemelt témák

Kalciumpótlás a gyakorlatban - tippek, tanácsok / Cikkek / Csontjaink egészsége / Kiemelt témák: "Kalciumpótlás a gyakorlatban - tippek, tanácsok


Tudta, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége a szükségesnél kevesebb kalciumot fogyaszt? A kalciumhiány minden életkorban negatív hatással van a szervezetre. Adunk néhány tanácsot, hogy miként emelje a kalciumfogyasztását!
Mennyi az annyi?
Az ideális 1.000-1.300 mg helyett naponta csak körülbelül 600-700 mg kalciumot fogyaszt a legtöbb magyar. Egy, a közelmúltban készült átfogó hazai felmérés szerint a nők naponta átlagosan 655, a férfiak 716 mg kalciummal gyarapítják naponta szervezetüket - ez pedig átlagosan 32%-kal kevesebb a szükségesnél.

Kalciumrablók a polcokon / Cikkek / Csontjaink egészsége / Kiemelt témák

Kalciumrablók a polcokon / Cikkek / Csontjaink egészsége / Kiemelt témák: "Kalciumrablók a polcokon
Az élelmiszeripar kalciumgyilkos módszerei

A boltok polcain számos olyan készítmény kelleti magát, amely rövidtávon kellemes perceket okozhat, ám rendszeres fogyasztásuk hozzásegíthet a kalciumegyensúly felborulásához. Mire érdemes figyelnünk, mik lehetnek a legfőbb bűnösök?
Az élelmiszeripart számtalan kritika érte az elmúlt évtizedekben. Vajon hány volt közülük jogos, és hány minősült inkább riadalomkeltésnek? Ember, sőt táplálkozási szakértő legyen a talpán, aki ezt el tudná dönteni. Tény, hogy a folyton növekvő igények kielégítésére sok trükköt be kellett vetni: van-e még valaki, aki emlékszik a húsz évvel ezelőtt kapható tejek átlagosan egy-két napos, a sörök nyolc napos eltarthatóságára?

2011. január 28., péntek

Hagyma

HAGYMA
1919-ben, amikor az influenzajárvány megölt több millió embert (valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni a járvány elterjedésében.

Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges.

 
A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a családot egészségesen.
A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.

 
- Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg páciens mellé helyezte az
éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.

 A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!

Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.

 A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy  éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: gyomorrontást, epegyulladást és ételmérgezést okoz (nem okozhat!)

 A romlott majonézes hagymás krumpli sem a majonéztől romlott!

 A vöröshagyma áldásos hatásáról

2011. január 20., csütörtök

Vese tisztítás, románul

Vese tisztítás, románul
CURATATI-VA RINICHII CU MAI PUTIN DE 1 Leu
Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru. Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face asta? Este foarte simplu. Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi taiati in bucati mici, puneti-l intr-un vas, turnati apa curata peste el si fierbeti timp de 10 minute. Apoi lasati sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata pe care o veti pastra in frigider . Beti un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina. De asemenea veti observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural!