2012. március 20., kedd

Emésztés - lúgosítás kapcsolata, közérthetően | jomtom.hu

Emésztés - lúgosítás kapcsolata, közérthetően | jomtom.hu

Emésztés - közérthetően



A gyógyszergyártók nem szeretik a versenyt, ezért mindent megpróbálnak, hogy félelmet keltsenek a természetes anyagok használatával kapcsolatban.
Annak ellenére, hogy a régi orvosok száz vagy annál több éve nagyon sikeresen használták ezeket az egyszerű kémiai anyagokat.

Lúgosítás 1x1


Szódabikarbona
1/4 evőkanál fél pohár vizben általános emésztési segítség vagy étkezések között a vér, a bélrendszer vagy az extracellluláris folyadék lúgosítására.

Citrom és szódabikarbona

normalizál a szervezet több paraméterét, mert a citrom nagyon sok kiegészítő ásványt tartalmaz, a C-vitaminhoz hasonlóan.
Szódabikarbona hozzáadásával habzani kezd, hatása olyan, mint az aszkonbinsavé. Semlegesít és átalakitja a citrom összetevőit sokkal lúgosabb só formára, amely citrát és aszkorbát. Ezeket könnyedén felszívja a vékonybél.
Ez az egyik legkedveltebb módja a lúgosításnak, mert egyáltalán nem bonyolult!

Organikus, szűretlen, pasztőrizálatlan almaecet + 1/4 evőkanál szódabikarbona Használata egyezik a citroméval, azonban ez a keverék a malát sóval sokkal több energiát biztosít, és elősegíti a szervezet energiatermelését a Krebs cikluson keresztül.

Karbonátok
Nátrium és kálium karbonát sók citromsav oldatában.
Használatának oka, hogy egyformán lúgosítja az extracelluláris és intracelluláris folyadékokat, és így sokkal hasznosabb lúgosítás érhető el.
E gyógyszer készítésekor hozzáadhat 1/8-1/4 teaskanál magnéziumszulfátot vagy magnéziumklorid kristályt, melyek segítik a kálium és kálcium egyensúlyt fenntartását. Hasznos lehet nátrium visszatartásban szenvedőknek.

Elővigyázattal kell használni ezeket a szereket, ha bármilyen veseprobléma áll fenn, mert a vese egy fő szerv, amely egyensúlyban tartja a vér elektrolit tartalmát.

Candida probléma esetén megemelhető a szódabikarbona szintje 1/2 teáskanálnyira és napi 2-3 alkalommal fogyasztható. Ezzel agresszíven emelhető a pH érték a candida elpusztításához.
Általános esetben 1/4 teáskanál szódabikarbona teljesen megfelelő mennyiség.

A fenti keverékeket csak fél pohár vizzel igya, mert nem csak a mennyiség fontos, hanem a megfelelő koncentráció is, hogy az elektrolitok teljesen és gyorsan felszívódjanak az ozmózis folyamatában a beleken keresztül a vérbe.

Fél pohár víz a legjobb mennyiség a vérben történő felszívódáshoz.
Gyengébb koncentráció, azaz egy teljes pohár víz, lassítja és rontja a fontos elektrolitok felszívódásának folyamatát.

Általánossában semmilyen mellékhatással nem jár.
Mindazonáltal érzékeny személyeknél előforduhatnak betegség tünetek, így fejfájás, éjszakai izzadás, álmatlanság és vesepanaszok.

Az oldal tartalma jelentősen különbözik az egészségügy hivatalos álláspontjától.

A leírások nem helyettesítik az orvos az orvossal való találkozást, valamint alkalmatlanok betegség megelőzésére, diagnosztizálására, kezelésére és gyógyítására. Ha beteg, vagy állapota eltér az egészségestől, minden esetben konzultáljon szakorvossal, és szigorúan tartsa be a kapott tanácsokat, előírásokat.

A fordítás, olyan, amilyen. Ha szakmai hiányosságokat talál, szívesen vesszük jelzését.





Nehéz megérteni az bikarbonátok emesztésre, tápanyag felszívódásra és légzésre gyakorolt hatását, és úgy tűnik, hogy számos szakmai vélemény hibás vagy pontatlan következtetést állít.

Az emberi emésztés során a gyomor igen savas anyaggá válik, a gyomormirigyek által kiválasztott sósavtól. Ennek célja a proteinek savas anyaga emésztésének elindítása, és az enyhés lúgos nyál teljesen savas anyaggá alakítása, hogy így elpusztíthassák az érkező ételben levő bármilyen veszélyes vagy rossz baktériumokat. (Az Ön gyomorsava sem kivétel, hiába ösztönzik a reklámok ennek falására.)

A gyomortartalom feldolgozása a nyombélben (patkóbélben) folytatódik, melyet a hasnyálmirigy és máj kiválasztása indít. A hasnyálmirigy sokfajta enzimet bocsát ki, tripsin, chemotrypsin, amylase, lipase, lactase, maltase, sucrase, stb., melyek csak semleges vagy lúgos közegben képesek elvégezni feladataikat.
Az enzimekkel együtt bikarbonátok is kiválasztódnak, hogy teljesen semlegesítsék a gyomorsav és gyomortartalom keverékét az emésztés megfelelő folyamatának érdekében.

A máj epét választ ki az epehólyagon keresztül, amely a könnyebb emésztéshez és felszívódáshoz lebontja a zsírokat. Az epe egyesül a túlzott mennyiségű lúgos anyaggal vagy bikarbonáttal, így olyan "szappanos" forma képződik, amely segíti a bélben megkeményedő széklet továbbhaladását.

Az epefolyadék főleg kémiai úton lebontott hemoglobinból, hagoditákból és koleszterinből áll, melyeket a máj űrit a vékonybélbe.

A tápanyag további emésztése és felszívódása a jejunumban és ileumban történik.
A vastagbél funkciója a víz és vitaminok újrafelszívása, és az eltávozásra váró széklet tárolóterületének biztosítása.

Az emésztésről, mint megnevezésről könnyen beláthatjuk, hogy a szervezet túlzott savassága esetén nem működik helyesen.

Ha savas ételeket fogyaszt vagy szervezetében nagyon alacsony a bikarbonátok szintje, a gyomorsavval kevert táplálékot az enzimek nem tudják semlegesíteni a patkóbélben a hasnyálmirigyből kiválasztott bikarbonátok nagyon alacsony szintje miat. Az étel savas közegben marad, melyben nagyon gyorsan termelődik mindenfajta anaerobikus környezetben élő baktérium, virus, gomba, melyek felszívódnak és és a vékonybeleken keresztül megtámadják a szervezetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése