2012. március 16., péntek

Máj-, epe- és béltisztítás kíméletesen | Egészség Akadémia

Máj-, epe- és béltisztítás kíméletesen | Egészség Akadémia

Máj-, epe- és béltisztítás kíméletesen

Sajnos a mai civilizált és urbanizált emberek mája, epéje és belei a nem megfelelő életforma, a rossz, tápanyag- és rostszegény étkezés, valamint az őket naponta érő kemikáliai terhelés miatt nagyon rossz állapotban vannak. A hozzám forduló páciensek döntő többségénél a terhelt és elmérgeződött máj, illetve a toxikus szennyeződéssel teli belek, és a nem megfelelően működő bélflóra áll az egészségügyi és bőrproblémáik hátterében. Arról meg ne is beszéljünk, hogy számtalan hölgy nem szervi meddőségi problémáját megoldaná, ha a máj alaposan ki lenne pucolva, főleg, ha az illető hölgy valaha is szedett fogamzásgátlót.
Számtalan májtisztító kúra receptje kering a neten, de sajnos nem mind jó, és a jók küzül sem mind jó mindenkinek. Szeretnék megosztani veletek egy olyan kímélő tisztító kúrát, amelyet még beteg emberek is bátran alkalmazhatnak.
Tartalom:


Miért fontos a májtisztítás?

A máj- és epebetegségek fő oka az elfáradt májban keresendő. Sajnos a máj sokszor túlterhelt a sok toxin és méreg miatt, melyek a táplálékból, vízből és levegőből származnak, továbbá a drogok és gyógyszerek fogyasztása (főleg a fogamzásgátlók!), a szintetikus kozmetikumok használata szintén árt a májunknak, amint az alkoholfogyasztás és a túl sok állati zsiradék is. Mindezek a máj túlterheltségét, eldugulását és pangását okozzák. Az eredmény: betegség. Szinte minden máj- és epebetegség erre vezethető vissza, sőt a látszólag nem a májjal összefüggésben álló sok betegség – még a rákbetegség is – emiatt alakul ki.
Sokan nem is tudják, hogy
  • a felnőttek 90%-ának a májában is találhatóak kövek, de 99%-uk nem is tud a létezésükről,
  • egyes embereknek akár 3000 kő is lehet a májában és ugyanennyi az epehólyagjában,
  • a 14 és 18 év közötti gyermekek 15-30%-ának található kő a májában (legalább 3 kis kő),
  • a 35 évnél idősebb emberek 95%-ának van kő a májában és az epehólyagjában, de közülük nagyon kevésnek vannak tüneteik.
A gyomorral ellentétben a máj ritkán jelzi közvetlenül, ha nehézségei vannak. Csak közvetetten képes jelezni, ha működése zavarokba ütközik. Bőrirritáció, májfoltok és egyéb pigmentációs zavarok, gyenge látás és egyéb látási zavarok, emésztési problémák, vastagbél problémák, rendszertelen menstruáció, nem szervi meddőség, visszatérő fejfájás, migrén, súlygyarapodás, fáradékonyság, légzési nehézségek, memória- és koncentrációs zavarok, ízületi bántalmak vagy súlyosabb betegségek: szívbetegségek, rák, cukorbetegség, Alzheimer-kór - csak hogy egy párat említsünk, nem fordulna elő, ha a máj optimálisan működne.
A máj feladata az epe termelése. A máj tele van vezetékekkel, amelyek az epét egy nagy epevezetékhez szállítják. Ide csatlakozik az epehólyag is, amely egy nagy tárolóként funkcionál.
Sok ember, köztük gyermekek esetében az epevezetékeket epekövek zárják el. Néhányan allergiáktól szenvednek, míg mások tünetmentesen élik életüket. Az epehólyag röntgennel történő vizsgálatakor semmi sem mutatható ki. Általában ezek a kövek nem az epehólyagban vannak, továbbá kicsik és még nem kövesedtek, így a röntgenképen nem láthatóak. Több, mint fél tucat variációja létezik a köveknek, legtöbbjük belsejében koleszterin kristály található. Lehetnek feketék, pirosak, fehérek, zöldek vagy világosbarna színűek. A zöldek színét az epe adja. Alkalmanként több kő egy nagyobbá áll össze.
Amint a kövek mérete nő és száma gyarapodik, egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a májra, ezáltal a máj egyre kevesebb epét termel. Képzeljünk el egy apró kövekkel teli kerti locsolócsövet: egyre kevesebb víz tud átjutni a csövön, így annak az esélye is egyre csökken, hogy a víznyomás kilökje a köveket a csőből. Az epekövek jelenlétével egyre kevesebb koleszterin hagyja el a szervezetet, a koleszterinszint emelkedik, amely következményeként kialakulhatnak a keringési rendellenességek, a vérnyomásproblémák, és a szívműködés zavarai.
A máj megtisztítása az epekövektől drámaian javítja az emésztést, ami egészségünk alapját képezi. Akár a már kialakult allergiák megszűnésére is számíthatunk minden egyes tisztítás alkalmával. Eltünteti továbbá a váll-, felkar- és hátfájdalmat is. Több energiánk lesz és általános közérzetünk, sőt a látás minősége is nagymértékben javul. A máj- és epeöblítés, a jól megválasztott gyógynövény-komplexek, gyógynövényteák és -tinktúrák, a máj tisztulását és működését támogató táplálék-kiegészítők serkentik a májat, hogy több epét termeljen és válasszon ki. Ez ahhoz vezet, hogy több epe folyik az epehólyagon és az epevezetéken keresztül, s közben megszűnik a máj és az epe eldugulása, sőt az epekövek is feloldódnak.

Miért fontos a béltisztítás?

„A halál a bélben lakozik” - mondta Paracelsus, a középkor egyik legnagyobb orvosa és gondolkodója.
Csak most, több száz év elteltével kezdjük megérteni ennek a kijelentésnek az igazságát és mélységét, amelyet a legfrissebb tudományos eredmények is a legmesszebbmenőkig igazolnak. Egyensúlyban lévő emésztés, harmonikusan működő gyomor és bélrendszer nélkül nem érhető el a tökéletes egészség.
Nem mindenki gondolja, hogy a betegsége oka valószínűleg a beleiben régóta felhalmozott mérgekben, toxikus bélsárban és a székrekedésében keresendő. Általában nem ez a direkt ok, de majdnem biztos, hogy indirekt hatással van a betegség kialakulására és annak súlyosságára. Éppen ezért sokan csodálkoznak, amikor néhány hét béltisztítás és az ezzel járó diéta után a régóta fennálló makacs problémáik, fájdalmaik és a panaszaik egyszerűen eltűnnek. Számtalan betegség jobbra fordulhat vagy akár meg is gyógyulhat, egy jól összerakott béltisztító kúra során - anélkül, hogy direkt formában kezelnénk a betegséget.
A felgyorsult életmód és az emberek türelmetlensége is hozzájárul ahhoz, hogy sokan azt hiszik, hogy egy pár napos drasztikus tisztítás, vagy böjt majd megoldja fizikai gondjaikat. Azonban senki se tévedjen, amit 20-30 év helytelen életmód és helytelen táplálkozás által megszereztünk, azt nem lehet 24 óra alatt orvosolni. Nincsenek csodaszerek! Nem véletlen, hogy a keserűsós májméregtelenítő kúra épp emiatt sokkal több embernek árt, mint ahánynak használ.
A méregtelenítési kúrák során a vérben feloldódnak a mérgek és a toxinok, amelyek a szervezet különböző szerveiben, és az izom- és zsírsejtekben felhalmozódtak. Hatékony méregtelenítés során az oldott salakanyagok a bélcsatornába kerülnek, ahonnan a szervezet elméletileg gyorsan eltávolíthatjaja ezeket, ha az jól működik, és nincs szintén elmérgeződve, vagy lelassulva. Ha a bélműködés ugyanis nem elég erős – gyenge a perisztaltika, renyhe a bélműködés, esetleg székrekedés áll fenn, ráadásul a bélflóra sem tökéletes –, a mérgek és toxinok visszaszívódhatnak, ami nagy szenvedést, rosszullétet és fájdalmakat okozhat.
Sokan, akik böjtölni vagy méregteleníteni szeretnének, és nem figyelnek a normális bélműködésre, lehet, hogy betegebbek lesznek, mint előtte, legyengülhetnek, hányingerre, fejfájásra, rossz közérzetre, panaszkodhatnak. Méregteleníthet valaki bármilyen elfogadott módszerrel vagy "csodaszerrel",  miközben hetente csak egyszer van széklete, az ne csodálkozzon, ha a szervezete visszaüt.

Miért fontos a vesetisztítás?

Mielőtt valaki méregtelenítésre gondol, meg kell tisztítania a beleit, és ügyelnie kell arra is, hogy a veséje olyan állapotban legyen, hogy ki bírja majd választani a méreganyagokat.
A vese a vizelet kiválasztását végzi a szervezetben, a vérből kiszűri a felesleges vizet és a káros anyagokat. Pontosan ezen szerepe miatt alakul ki a leggyakoribb megbetegedése: a vesehomok és a vesekő. Ha a kiválasztott vizeletben túl sok a káros anyag, azok nem tudnak teljesen feloldódni, kristályok formályában kiválnak és lerakódnak a vesében vagy a húgyutakban.
Ha a méregtelenítés folyamán nem tisztítjuk ki a vesét, nem tehermentesítjük a toxinoktól, akkor egy egyszerű májtisztításnak vagy egy béltisztításnak  előfordulhat, hogy a vesénk látja a kárát.
A vesehomok és súlyosabb esetben a vesekő az emberek 10%-ánál előfordulhat az életük során. A statisztikák szerint ez a betegség a középkorú férfiaknál a leggyakoribb. Talán azért is lehet ez, mert ők isznak a legkevesebb tiszta vizet. A vesehomok és a vesekő kialakulásának leggyakoribb oka a helytelen táplálkozás és/vagy a nem megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel. A folyadékbevitellel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy az egészséges emberi szervezet számára a legfontosabb a szénsav-, cukor-, alkohol-, stb. mentes tiszta csap- vagy forrásvíz megfelelő mennyiségü bevitele. Ezért fontos, hogy a méregtelenítő kúrák alatt fokozottan kell ügyelni a folyadékbevitelre.

A tisztító kúra menete

1. lépés: Ébredés után közvetlenül - lehetőleg még az ágyban ülve - igyál meg 2,5-3 dl desztillált vagy tisztított vizet, amelyet előző este odakészíthetsz az éjjeliszekrényedre.
2. lépés: Ezután készítsd el és idd meg a máj-epeöblítő turmixot. Ne kortyolgasd, hanem lehetőleg egyszerre idd meg, de ha nem megy, akkor is 2-3 percen belül el kell fogyasztani.
3. lépés: 15-20 perccel a reggeli máj-epe öblítőturmix után igyál 2 csésze gyógyteát (zöldteát, roibost, la pachot, vagy májtámogató gyógytea keveréket.
4. lépés: Kb. egy órával később készítsd el a reggelidet, amely Kolláth-reggeli, gabonakása, vagy zöldsaláta legyen.  Ajánlott, hogy a reggeli kásák esetében kerüld a glutén tartalmú gabonákat és magvakat, helyettesítésükre inkább fogyassz kölest, kukoricát, rizst, amarántot, maniókagyökeret, főzőbanánt, hajdinát, quinoát, teffet, gesztenyét. Lustáknak, vagy azoknak, akiknek nincs lehetősége kását főzöcskézni reggelente, ajánlom figyelmébe a glutén és laktózmentes babakásákat (3 mag babakása, bio köleskása, almás-körtés köleskása, zabpehelykása, rizskrém), amelyeket csak meleg vízzel kell elkeverni.
5. lépés: Fogyassz el egy csapott evőkanálnyi útifűmaghéjat elkeverve egy pohár vízben, vagy a kásához főzve. Utána 2 órán keresztül nem ehetsz mást, csak ihatsz.
6. lépés: Folytasd az egész napon át a táplálék- és lé-programot, ahogyan az alábbiakban leírva találod.
7. lépés: Napközben igyál minél több természetes gyümölcslevet és/vagy zöldséglevet és/vagy gyógyteát (zöld, lapacho, mate, rooibos, menta, oregano, csalán, böjti tea vagy innen bármelyik)
vegan_etkezes
Méregtelenítő program - táplálkozási táblázat
IDŐPONT (hozzávetőleges)FOLYADÉK ÉS TÁPLÁLÉK70 KG ALATT70 KG FELETT
07:30Víz, majd a májöblítő turmix, utána 2 csésze zöldtea vagy gyógytea
08:00Reggeli (zöldsaláta, gabonakása vagy Kolláth-reggeli)
09:30Lé, inkább gyümölcslé, víz5 dl6,5 dl
10:30Tízórai (gyümölcs, züldség vagy zöldsaláta)
11:30Lé, ha lehet akkor most zöldséglé, víz5 dl6,5 dl
13:00Ebéd (zöldséglevesek, gabonakásák, saláták, rakottzöldségek, rizottók, burgonyaételek, rántás nélküli főzelékek, párolt zöldségek, grillzöldségek, zöldségrizottók, hajdina, köles, barnarizs, stb.)
13:30Lé, inkább gyümölcslé, víz5 dl6,5 dl
16:00Uzsonna (gyümölcs vagy zöldség)
16:30Lé, inkább zöldséglé, víz5 dl6, 5 dl
18:30Vacsora (saláták, párolt zöldség, rizottó, rizspuding, kása)
lefekvés előtt fél órávalLé, gyümölcslé

(+ 30 ml Emóció 7.84 - 1 dl vízben oldva - közvetlen elalvás előtt)
5 dl6,5 d
Ajánlott levek:
  • zöldségek: káposztalé, céklalé, sárgarépalé, vegyes zöldséglé, sütőtöklé, paradicsomlé (ebből szabad a legkevesebbet inni, mivel hisztamin termelődést fokozó hatása van!), csicsókalé, levélzöldségek leve, vagy vizes turmixa. Lehetőleg bio, vagy vegyszermentes forrásból származó zöldségekből készült leveket fogyasszunk.
  • gyümölcsök: alma, szőlő (must), barack, kajszi, szilva, áfonya, feketeribizli, meggy, cseresznye, málna, szeder, eper, higított homoktövis, körte, ananász, papaya, mango, guava, gránátalma. A citrus-féléket csak módjával fogyasszuk, mivel a máj-epe öblítő turmixunk nagy mennyiségben tartalmazza őket. Szintén ügyeljünk arra, hogy a léalapanyagok vegyszermentesek legyenek!
Ajánlott ételek:
A fenti táplálkozást addig kell folytatni, amíg a napi 3 széklet nincs meg, de ha megvan, akkor is legalább 1 hétig. Azaz minimum 1 hétig tartjuk a fentieket, de ha ezalatt nem sikerül napi 3 székletet produkálnunk, akkor addig folytatjuk, amíg meg nincs a 3 széklet. Ezután kell beiktatni a az alább olvasható léböjtöt úgy, hogy a májöblítőt és a fent említett leveket folytatni kell.

Máj- vese- és epeöblítő turmix

A turmixgépben keverjük össze a következőket:
  1. 2,5 dl friss almalé vagy szőlőlé, vagy pirosbogyós gyümölcslé, vagy ezek keveréke, de maga az egész gyümölcs is belemehet.
  2. 2,5 dl grépfruit kifacsart leve, lehet tenni mellé narancs és/vagy mandarinlét is, de főleg gépfruit legyen.
Ehhez adunk hozzá:
  1. 2,5 dl desztillált vagy tisztított vizet
  2. 1-5 gerezd fokhagyma (kezdj eggyel, majd naponta eggyel több) - féregűző, antibiotikus, gyulladásgátló, tisztító
  3. 3-5 evőkanál hidegen sajtolt szűz olaj: 1 evőkanál máriatövismagolaj, 1 evőkanál lenmagolaj, a többi olívaolaj - májtisztító, purgáló
  4. 1 darab friss gyömbér gyökér (kb. 2 cm hosszú, vagy egy diónyi darab) - gyomor és bélműködés javító, puffadásgátló, emésztést segítő, béltisztító
  5. 30 ml 100%-os bio goji dzsúz - máj- és vesetisztító - ha nincs leterhelve a májad túlzottan, azaz nem szedtél fogamzásgátlót, Roaccutant, nem szedsz állandóan gyógyszert, nem voltál kábítószeres, és "borissza", nem vagy szemüveges és nem babavárásra készülsz, akkor elhagyható
  6. 1 mokkáskanál fahéj - hasnyálmirigy működést szabályozó, emésztést serkentő
  7. 1 teáskanál szőlőmag mikroőrlemény - értisztító, érrugalmasító, zsíranyagcsere háztartás szabályozó - ha nincs semmi érrendszeri probléma, vérnyomás és pulzus probléma, ha nem volt a családban szívinfarktus és egyéb keringési betegség, ha csak átlagos mennyiségű stressz ér, és nem több, akkor elhagyható
A fokhagymát nem kell aprítani, a gyömbért sem hámozni. A turmixgép úgyis mindent összeaprít. A májöblítő elkészítése nekem 1 percbe telik, és bármily bizarr is az összetétele, határozottan finom! Fontos, hogy ne iszogasd, hanem 2-3 percen belül idd meg.
A turmixot opcionálisan lehet dúsítani 1 vékony szelet friss ananásszal, friss menta és petrezselyem levéllel, adalékmentes algaporral.

Az 5 napos léböjt

1. és 5. nap
  • Reggel: A víz és a turmix után, ha délelőtt éhes vagy, ehetsz bármilyen gyümölcsöt, fogyaszthatsz hígított gyümölcslevet vagy gyümölcspépet. Egy órával az ebéd előtt viszont már nem szabad sem gyümölcsöt, sem levet fogyasztani. Ilyenkor a legjobb, ha a gyümölcsöt és a zöldséget nem keverjük!
  • Ebéd: Ebédre fogyaszthatsz friss, nyers zöldségleveket, nyers zöldséget magában vagy salátákban, csírákat, káliumlevest, gyógynövényteákat. Ha kívánod, tehetsz a zöldségekre illetve a salátákra öntetet, amelyet olívaolajból, avokádóból, nyers bio almaecetből, citromléből, fokhagymából, hagymából, valamint más gyógynövényekből és fűszerekből készíthetsz, vagy a Boszorkánykonyhában található vegitejfölt fűszerezheted, és ezt használhatod öntetként.
  • Délután: Nyers zöldségeket, nyers zöldségsalátákat, hígított zöldségleveket, csírákat, káliumlevest, gyógynövényteákat fogyaszthatsz, ha éhes vagy. A zöldség és zöldséglevek fogyasztását legkésőbb este hat órakor be kell fejezni.
  • Vacsora: A következő ételekből állhat: hígított gyümölcslevek, gyümölcs, gyümölcspépek, gyümölcssaláták és tea.
  • Figyelj arra, hogy a fenti táblázatban megjelölt folyadékmennyiség minimum meglegyen!
2., 3. és 4. nap
Most kezdődik a háromnapos böjt. Ebben az időben naponta legalább 4 liter folyadékot kell elfogyasztani. Ez 8 félliteres adag naponta. Ha éhes leszel, még többet kell innod.
  • Reggel: Kezdj vízzel, a reggeli öblítő turmixszal, gyógynövényteákkal és valamilyen folyékony vagy vízbe oldható SuperFood-dal (Raw Food-ok bármelyike, BaoBerry, algák).
  • Délelőtt: Hígított gyümölcslevek, teák, víz délig.
  • Délután: Hígított zöldséglevek, káliumleves, teák, víz estig.
  • Este: Hígított gyümölcslevek, teák, és víz.
5. nap
Ezen a napon fogod befejezni a böjtöt. Az étrended olyan lesz, mint az első napon.
Ezen a ponton a tisztítóprogram fontos állomásra érkezett: rágd meg az ételt alaposan, hogy jól elkeveredjék a nyállal. Addig egyél, amíg jólesik, de ne edd tele magad. Bármikor később újra ehetsz, ha éhes leszel. Mindent pépesre kell rágni.
Ha túl vagy mindezen, akkor a léböjt előtti táblázatban rögzített étkezést kell folytatni még legalább 1 hétig, a turmixot is inni kell, de már nem kell annyi belőle, csak  kb. 3 dl, és a fokhagymát akár ki is hagyhatod belőle, illetve az olaj mennyiségét csökkentsd 1 evőkanálra.
A turmixodat innentől dúsíthatod friss idénygyümölcsökkel, illetve friss zöld levelekkel (spenót, sóska, céklalevél, petrezselyem, sárgarépazöld, reteklevél, tyukhúr, kövér porcsin, madársóska, csalán, mentalevél, zellerszár... stb.)

Kálium leves - a léböjt alatt

A kálium leves fogyasztása  a léböjt alatt nagyon fontos, hogy ki ne lúgozódjon teljesen a szervezet. A leves főzésekor a cél nem a vitaminok megtartása, hanem az ásványi anyagok koncentrálása - ezért olyan hosszú a főzési idő. Ez a leves tisztít és épít egyszerre.
Recept:
  • Tölts meg egy nagy edényt, negyedrészt krumplihéjjal, negyedrészt cékladarabokkal és sárgarépahéjjal, negyedrészt vörös- és fokhagymával (egészben), negyedrészt zellerdarabokkal és sötétzöld levelekkel. Erős paprikával ízesítheted.
  • Adj hozzá elegendő desztillált vagy tisztított vizet, hogy épp ellepje a zöldséget.
  • Kis lángon 4 óráig főzd, majd szűrd le a zöldséget, és idd csak a levet!
A leszűrt zöldséget odaadhatod valakinek, vagy pépesítve eltehető a későbbiekre krémleves alapnak, vagy szósznak, vagy ha van kertünk, beletehetjük a komposztba.
Két napra elegendő mennyiséget készíts a levesből, a  maradékot pedig tedd hűtőbe másnapig. Amennyiben mód van rá, CSAK biozöldséget használj, mert a méregtelenítési program során nem akarunk újabb toxinokat, immunrendszert gátló rovarirtó szereket, permeteket vagy műtrágyát fogyasztani.

Egyéb étkezési szabályok

  • meregteleniteslásd a Dr. Papp B. János féle candida ellenes és bélflóra normalizáló étkezést.
  • amit nagyon szigorúan be kell tartani:
    1. Semmi cukor - helyette xilit vagy stevia, de csak módjával, és csak akkor, ha nagyon nem bírod édes íz nélkül.
    2. Semmi tej, csak olyan tejterméket lehet fogyasztani, ami fermentált, de az 5 napos böjt alatt TILOS – helyette növényi tejek fogyasztása javasolt: rizs, zab, mandula, dió, kókusz – SZÓJA TILOS
    3. Tilos a finomított és fehérliszt (a búzának és a rozsnak a teljes kiőrlésű változatait is ki kéne hagyni a kúra alatt, mivel túl nagy a szervezet gluténterhelése; helyette törekedjünk a gluténmentes megoldásokra), valamint az ezek felhasználásával készült élelmiszerek is.
    4. A kúra 4. hete után csak háztáji hús fogyasztható, de szigorúan csak 12% alatt - a kúra első 4 hetében TILOS minden hús, de 1 hónap után lehet friss halat fogyasztani, majd 7 hét után háziszárnyas mellét is ehetsz, de ügyelj arra, hogy a napi húsbevitel ne haladja meg a 12%-ot. Ha mégis bűnözünk, akkor a hús evése után vagy nyers ananászt kell enni, vagy 30 ml Emóciót igyunk meg! Ha húsevő vagy, akkor 10 hét után térhetsz vissza a háztáji vagy bio vörös húsok fogyasztására. A nagyipari hús és húskészítmények fogyasztása nem ajánlott!
    5. Minden szója tartalmú élelmiszert ki kell iktatnod az étrendedből. Ügyelj arra, hogy sok élelmiszer adalékként tartalmaz szóját szójaliszt, szójalecitin formájában.
  • 80% felett kell nyers zöldség, gyümölcs vagy mag ételt fogyasztani
  • Rágj meg mindent nagyon alaposan, hogy kellően beinduljanak az emésztőenzimeid
  • Nagyon ügyelj a kellő mennyiségű folyadékfogyasztásra! Ha nem iszol eleget, és nem tartod be a táblázatban előírt minimum folyadékmennyiséget, akkor hatástalan lesz a kúrád, és még az is előfordulhat, hogy rosszabbodik az állapotod.

Egyéb beszedni és alkalmazni valók

Kötelező:
  • Huminiqum kapszula (1x2) vagy szirup (5ml) a reggeli turmix után minden nap 2 hónapig
  • Méz almarosttal és szűzbogánccsal a kúra elejétől 3x1 mokkáskanállal elszopogatni
  • Mézkoktél a léböjt utántól, ha elfogyott az almarostos méz 3x1 mokkáskanállal elszopogatni
  • Emóció - a kész reggeli turmixba keverhető, vagy önállóan idd a turmix után, illetve este a táblázat szerint 2x30 ml
  • Canadian Essence méregtelenítő indián tea - A léböjt utántól minden nap éhgyomorra a reggeli víz és a turmix közt, a használati utasítás szerint elkészítve. ha nincs semmilyen egészségügyi problémád, jó a keringésed, az emésztésed, a látásod, nincsenek bőrpanaszaid, nem szedtél gyógyszereket, fogamzásgátlót, nem vagy fáradékony, akkor ez a tea elhagyható.
  • Goji juice - a turmixba, leírás szerint
  • Szőlőmag mikroőrlemény - a turmixba, leírás szerint
Ajánlott:
Az alább ajánlott termékek meggyorsítják a méregtelenítési folyamatokat, illetve pozitívan befolyásolják a szervezet reakcióit és a méreganyagok ürülésének ütemét a méregtelenítés alatt, valamint erősítik az immunrendszert, és támogatják a szervezet biokémiai egyensúlyát.
  • Cordyceps - a léböjt utántól
    • képes szabályozni a Jin és Jang energiát az emberi testben, és elérni azok viszonylagos egyensúlyát
    • nagy adaptogén képességgel rendelkezik - mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással van (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus stb.)
    • szabályozza az immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben
    • csökkenti az immunrendszer túltengését, genetikai szinten kijavítja annak zavarait olyan autoimmun betegségek esetén, mint a szklerodermia, a vörös bőrfarkas, reumatoid ízületi gyulladások és a reuma, az immunokompetens szervek működésének normalizálásával
    • gyulladásgátló hatású, nem gyengébb, mint a nem szteroid hormonok (pl. hydrocortison)
    • növeli a szervezet ellenálló képességét az oxigénhiánnyal, méreganyagokkal és nagy fizikai megterhelésekkel szemben, antioxidáns hatású.
    • aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat
      daganat ellenes hatása van, mivel serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápia mellékhatását
    • szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését
      javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben
    • csökkenti a lipidszintet a vérben, a koleszterin szintet is normalizálja, szabályozza a trombocitaszámot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat
    • szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben
    • kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját
    • fiatalító hatású.
  • Olajfalevél kivonat fermentált papayával és gránátalmával - az olajfalevél a patogén mikrobák - baktériumok, vírusok, gombák és paraziták - ellen kiváló, a gránátalma ér- és vértisztító, a papaya béltisztító, és emésztést támogató. Belekeverhető a reggeli turmixba, vagy bármelyik napközben fogyasztandó gyümölcslébe.
  • Gyöngy Méz Koktél borban- esténként 1 pohárral - a léböjt utántól.
    • Bélflóra harmonizációt elősegítő koktél. Többszörösen fermentált, mézkivonatos gyógynövényeket és természetes laktobacilus kultúrát tartalmazó szinbiotikus készítmény. Támogatja a bélméregtelenítési és a máj tisztulását elősegítő folyamatokat, jótékonyan befolyásolja az emésztést.
  • VitaKrill- napi 2 kapszula a kúra legelejétől
    • mélytengeri hidegen sajtolt rákolaj - magas karotinoid, A-, E-vitamin tartalommal, valamint tartalmazza az omega zsírsavak teljes spektrumát. Értisztító, érrugalmasító, keringést szabályozó, beállítja az optimális triglicerid szintet, kedvezően befolyásolja a vérnyomást.
  • Koreai fenyőmagolaj - a Krillolaj helyett a vegáknak, és azoknak, akik fogyni is szeretnének - napi 3 kapszula
  • Méregtelenítő tapasz- a kúra elejétől a léböjt végéig minden este mindkét talpra ragasszunk egy-egy tapasz, és csak reggel távolítsuk el.
    • A természetgyógyászok szerint legegyszerűbben a talpunkon elhelyezkedő reflex zónákon keresztül szűrhetjük ki testünkből a nyirokrendszerben keringő, illetve a lerakódott méreganyagokat, hiszen a keleti egészségszemlélet szerint minden szervünk stimulálható és gyógyítható a talpon lévő reflexpontokon keresztül. A Chi tapasz a tapasztalatok alapján ezekre a pontokra hat jótékonyan, és intenzív méregtelenítésével segíti a szervezet egyensúlyát. Segítségével kényelmesen, biztonságosan tisztíthatjuk meg szervezetünket a benne felgyülemlett káros anyagoktól. Folyamatos a hatása, hiszen azt 8-10 órán keresztül fejti ki, ezért nem terheli túl a szervezetet.
  • Szauna vagy gőzfürdő: hetente egyszer legalább, hogy felgyorsuljon a méreganyagok ürülése.

A kúra elvégzése nem ajánlott:

  • Terhesség és szoptatás alatt. Ugyanis a köldökzsinóron és az anyatejen keresztül a baba is részesülhet a kiválasztott mérgekből. Viszont a babavárás előtt mindenképpen végezzünk egy alapos, átfogó méregtelenítést.
  • Alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt. Viszont a méregtelenítés meggyorsítja a leszokáskor jelentkező mellékhatásokat, és enyhíti az elvonási tüneteket.
  • 10 év alatti gyerekek szigorúan csak szakember felügyelete mellett végezhetnek átfogó méregtelenítést, és 10 éves kor feletti gyermekeknél sem árt kikérni a szakember véleményét a dozírozást illetően.
  • Ne méregtelenítsünk akkor sem, ha előre láthatólag nem tudjuk betartani a szabályokat, és ha nem érünk a folyamat végére.
  • Súlyosan beteg emberek a kúrát csak szakemberrel egyeztetve végezzék, ha az személyre szabta nekik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése